keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Maanantain tokot

Yritin arpoa mitä meidän kannattaisi ottaa aiheeksi Ninan treeneihin kun vähän kaikkea pitäisi korjata ja edellisestä kerrasta tuntui olevan vain vähän aikaa tai oikeastaan liian vähän omia harkkoja.

Back to basics eli luoksetulo kuntoon. Se on pikkuhiljaa rapautunut, Pyry valitsee satunnaisen tuntuisesti jonkun paikan edessäni ikään kuin puoliympyrän kaarelta, painotus vähän enemmän vasemmalla puolella. Ensimmäinen näyte oli harjoituksen kannalta täydellinen, Pyry tuli parista metristä tuli suoraan sivulle ja vielä tosi hienoon perusasentoon, ei yhtään vinoon ja mitä tekeekään höhlä ohjaaja, ilahtuu suuresti perusasennon suoruudesta ja kehuu koiraa... juu ei, siitä saatiin aiheellinen palaute että ei koiraa pitäisi palkita siitä kun tekee väärin. Käsky tarkoitti että tule eteen eikä sivulle. Olisiko tässä ongelman ydin, pitää itse muistaa mitä liikettä harjoitellaan (eikä kehua ohimennen joistain muista kivoista asioista) niin koirakin voisi päästä jyvälle. Mustavalkoisuutta. Ai jaa, tämähän oli ihan uusi asia ;)

Sitten jatkettiin muutama luoksetulo niin että menin metrin päähän reilusti vinoon ja ohjasin Pyryä ensin nameilla ja sitten käsillä tulemaan suoraan eteen. Toinen ohje oli että koira ei saisi hamuta nameja niin että asento vaihtuu eli kärsivällisyyttä lisää. Tuli oikein positiivinen fiilis lopuksi, kyllähän tämä kuntoon saadaan.

Sitten otettiin pikkaisen ruutua kun se oli sopivasti esillä ja oli vielä vähän aikaa. Ohjeena reilusti lisää etäisyyttä ja myös hetsausta, Pyry juoksee ruutuun ehkä kerran tai kaksi vauhdilla ja sitten jolkottelee loput. Palkka pitää heittää nopeammin eli silloin kun koiran tassut on kosketusalustalla eikä kun on kääntymässä jo pois. Tätä täytyy miettiä ettei mene sähläämiseksi. Tai siis että päästään nykysählingistä eroon.

Paikkamakuussa tuli yllättävä virhe, Pyry pomppasi istumaan kun olin palaamassa parin metrin päässä. Ollaan otettu melkein pelkästään kisanomaista treeniä ja suoraan maahan palkkaaminen on jäänyt tosi vähiin eli sitä lisää. Ihanaa että tämä tuli nyt eikä jossain kisoissa!

Myöhemmin pohdiskelin että lähes kaikissa liikkeissä olen hypännyt liian nopeasti perusasioiden opettamisesta kokeenomaiseen liikkeeseen. Poikkeuksena kaukot jotka ketjutin ensimmäisen kerran kokeessa, no ei ehkä sekään ole aivan oikea tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti