torstai 17. toukokuuta 2012

Ilmaisut metsässä, ollaanko metsässä?

Oltiin kolmistaan ilmaisutreeneissä ja ensimmäistä ukkoa juuri sihtaamassa kun toiselta puolelta kuului kova kiljaisu. En tunnistanut ääntä mutta ajattelin että takana olevalla tiellä joku lapsi huusi. Eli ei saa vaikuttaa koiran työskentelyyn.

No Pyry otti suunnan sinne niin tiukkaan niin että kutsuin takaisin 3-4 kertaa kun ei mennyt minne osoitin. Lopulta päästiin yhteisymmärrykseen kuka määrää ja koira löysi maalimiehen nopeasti. Seuraavalla pistolla selvisi Pyryn kiinnostuksen syy, Pyryn lempparimaalimies Sennihän siellä oli kiljunut, oli piiloutunut kusiaispesään :D Eihän Pyry voinut olla menemättä hätiin kun kaveri kutsui!

Toiselta puolelta löytyi ukko pienen koukeron jälkeen. Pyry painalsi liikaa eteenpäin, kutsuin "täällä" ja koira palasi taaksepäin oikeaan suuntaan. Sitten näin että on ihan maalimiehen lähellä ja kutsuin tahallaan uudelleen, ihan nähdäkseni totteleeko käskyä jos on vainu päällä. Oli kuulemma ollut ihan lähellä eikä antanut ohjaajan häiritä. Paluussa Pyry veti maahan ihan edessäni rulla suussa, käskin "anna" ja nousi ylös luovuttamaan rullan, koira vaikutti aika voipuneelta. Onko 4 tunnin aamulenkki liikaa ennen hakutreenejä, varsinkin jos siellä jahdataan vähän peuroja välillä?

Sitten lähetin vähän vinoon  kun puussa oli joku ihan muu merkki eikä se meidän... Uusi lähetys ja ukko löytyi, mutta 10 metrin päässä minusta Pyry meni maahan lepäämään ja kun kutsuin "täällä" niin tiputti rullan suusta ja tuli luokse. Jos olisin sanonut "tuo" niin olisi varmaan tuonut rullan normaalisti. Uusi lähetys ja hätäinen huikkaisu maalimiehelle "uusi rulla" - Pyry jäi kärsivällisesti pitkäksi aikaa istumaan Sennin viereen - kyllä kai se kohta sen ruuan saa esiin - lopulta autettuna otti rullan ja toi sen. Vielä yksi suora palkka ja loppunamit :) ja kehut.

Oliko liian vaikeat treenit? No ei välttämättä, toiselta puolelta rulla poimittiin ihan ok ja tuotiin ohjaajalle niin kuin pitääkin. Toisella puolella tapahtui kaikkea ihmeellistä... Toisaalta harjoitus oli ehkä iso hyppäys, kun maalimiehet olivat ihan normaalisti piiloutuneita eivätkä näkyvissä kuten edellisissä ilmaisutreeneissä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti