lauantai 12. toukokuuta 2012

Lisää korjattavaa

Torstaina oltiin talvitauon jälkeen ekan kerran tottistelemassa, ohjelmassa perusasento ja seuraamista häiriöiden kera.

Ohjaajaa alkoi nopeasti häiritä se että koira ei pystynyt keskittymään perusasentoon ja pian koira olikin puoliksi ohjaajan selän takana kun yritti pitää paikkaansa vaikka ohjaaja olikin kääntynyt reilusti päälle "ei tästä mitään tuu". Oikeni sitten kun ohjaajakin. No joo.

Seuraamisessa päästiin ehkä taas villakoiran ytimeen, eli Pyry ei taida tietää että seuraamisliikkeeseen kuuluu kontaktin ylläpitäminen, vaan siinä on voinut vähän haistella ja katsella ympäriinsä kunhan pysyy suht sivulla tallustamassa ja korjaa asennon sitten kun siitä erikseen huomautetaan. Tai jos kunnolla hetsataan niin pysyyhän se hienosti seuraamassa, mutta kontaktin pudottamisesta ei kuitenkaan seuraa mitään kun vaan reagoi sitten seuraavaan käskyyn niin palkkaa on tiedossa. Tässä voisi olla se syy miksi tokokisaseuraamiset on aika hanurista erityisesti alussa ja jos jotain kivoja hajuja on tarjolla.

Miinuspuolella - alkaa tuntua siltä että (kaikki?) toko/tottisliikkeet on opetettu vähän sinnepäin ja koiralle ei ole selvää mitä oikeastaan vaaditaan.

Positiivista taas on - olenkohan turhan optimisti - että jos vika on tiedossa niin eihän näitä tarvitse kuin treenata niin tulevat kuntoon. Suitsait tai sitten aikanaan, kunhan saadaan treeneja vaan lisää.

Otettiin myös tasamaanoutoa, johon voisi yrittää saada vähän vauhtia lisää vaikka ei se meidän huonoimpia liikkeitä missään nimessä ole. Tassulla kapulan läpsäisystä menee pisteitä ja tottiksessa vielä kolmessa liikkeessä joten sekin olisi hyvä korjata.

Paikkamakuuseen olen opettanut uuden ennakoivan merkin ja Pyry ei tarvinnutkaan käskyä kun vaipui lepoasentoon ihan itsekseen kaksi kertaa. Kolmannella yrityksellä odotti käskyä. Oli kuulemma köllötellyt aika rennosti kunnes toinen koirakko aloitti omat treeninsä ja sitten Pyrykin oli skarpannut. Oli muuten nerokkaasti valittu makuupaikka kun koira oli pienen rinteen toisella puolella ja siitä näkyi vaan pää :)

Ampumiset meni hyvin. Oltiin aika lähellä, Pyry makuulla, vähän heilahti korvat välillä mutta ei muuta reaktiota. Laukauksesta sai pihvinpalan niin oppi nopeasti sen että katsoo minua ja kun paukahtaa niin kuono salamannopeasti käteen :)

1 kommentti:

  1. No mutta noinhan se juurikin on, että jos vika on tiedossa niin senkus treenaa vain kuntoon. Ja jos vielä tietää miten treenaa, niin kaikki on ihan parhain päin :)

    VastaaPoista