perjantai 29. kesäkuuta 2012

Varhainen tokokoira nakin nappaa

... vanha suomalainen sananlasku... no ei meillä ollut nakkeja mutta jotain makoisia lihabiittejä kuitenkin.

Eilen oltiin aamulla ennen töihin menoa Navalassa kahden koirakon tokoharjoituksissa. Alkaa olla oikein positiivinen fiilis että näistä meidän liikkeistä saattaa vielä tullakin jotain, varsinkin kun ei päästy yhteen heinäkuun kokeeseen, joka olisikin ollut ehkä turhan pian meidän "korjataan kaikkea" harjoitusohjelman kannalta.

Aloitettiin piiiitkällä seuraamisella ja käännöksiä vasen-oikea-täys eestaas sikin sokin ja Pyry piti kontaktin koko ajan, ihanaa tiivistä seuraamista :) Siitä piti antaa ihan pallopalkka kun noin hienosti meni! Pyry mätki itseään nautinnollisesti vähän aikaa narupallolla ja sitten jatkettiin jäävillä. Ensimmäisen otin kisanomaisesti, piti palkata koira seisomassa kun palaan takaa koiran viereen mutta en ehtinyt kun Pyry istahti ajatusta nopeammin... vähän liian hidas ajatus. Nostatin seisomaan ja kävelin vähän, ja sitten palkkaus. Loput otin sekaisin maahanmenoa ja seisomista ja palkka heti parin metrin päästä. Kyllä se nyt tietää mikä liike on mikä.

Sitten ruutua: vauhti oli ihan kohtalaisen nopeaa mutta Pyryn oli vähän vaikeaa löytää kosketusalusta ruohon seasta. Meidänhän pitäisi tätäkin treenata ihan alkeista eli palkka nopeasta ruutuun menosta ja heti kosketuksesta, ei mitään kääntymishienouksia vielä.

Tunnari otettiin ohjelmaan pitkästä aikaa ja aloitettiin ihan tokopäivän ohjeista eli kasa kapuloita ja oma piiloon samalle linjalle mutta edemmäs. Oli niin pitkä heinikko johon piilotin kapulan että Pyryllä kesti jonkin aikaa etsiä. Kerran juoksi kasalle ja sanoin ä-ä jolloin ponkaisi heti taas omaa kohti.

Luoksarin pysäytyksessä Hannele avusti ja piti koiraa pannasta kiinni (mitenkään hetsaamatta), mikä toimi tosi hyvin: Pyry tuli täyttä laukkaa kuten normaalissa luoksetulossakin. Kun jätän sen odottamaan itsekseen ja kutsun "pyrytule" niin koira lähtee tosi hidasta ravia liikkeelle ja pahimmassa tapauksessa alkaa jarrutella tai pysähtyy parin metrin jälkeen. Ota siinä nyt sitten välillä läpijuoksuja kun Pyry tietää jo käskystä että "tää oli tää pysähtymisjuttu" eikä vauhtia saa millään lisää. Pohdin tänään että pitäisikö vaihtaa käskyä vai toimiiko tämä jos nyt otetaan vaan avustettuna tosi paljon toistoja. Ehkä kokeilemme nyt toistoja ja katsotaan miten tilanne etenee.

Lopuksi tottis-eteenmeno jossa seuraamisen kontakti on aika pätkivä kun katse on lähinnä pallossa. Otin pariin kertaan peruutuksen ja uuden aloituksen mutta ei se miksikään muuttunut. Pitää kysellä apuja tuohon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti