tiistai 19. kesäkuuta 2012

Toko-haku-tottis-tokoa

Treenejä on ollut kai joka päivälle, tässä mitä niistä vielä muistan :D

Ke-to omatoimitreenejä, sekalaisesti kaukoja, jääviä, luoksetulon loppuasentoa avuilla, pihalla hyppyä. Pyry on siitä erinomainen oppilas että ei ihan heti kyllästy vaikka tahkotaan samoja liikkeitä. Kaikenlaiset pallot, patukat ja mikä vaan ruoka on aina niin hyvä palkka että niiden eteen kannattaa tehdä duunia :)

Perjantai-iltana hakuiltiin kirkolla, sopiva 4 koiraa ja 5 ukkoa mukana niin ei mennyt koko iltaa vaikka suunniteltiinkin kunnolla ja ihan paperille, kun Pialla oli meille tarvikkeet varattuna. Otin Pyrylle vain 3 pistoa kun oli vielä aika lämmintä. Ensimmäinen meni ilman apuja ihan suoraan, ja ehdin huikkaista yhden "täällä" juuri ennen kun ukko raportoi löytymisestään. Hyvä ajoitus. Seuraava ilman apuja: Pyry lähti suoraan, kiipesi sitten kalliota ylöspäin eli eteni aluetta, palasi takaisin ja löysi ukon. Kolmas oli taas kiva reaktiivinen, Pyry lähti suoraan ja sai palkaksi pakenevan maalimiehen. Tuulta ei kai ollut yhtään näiden treenien aikana, hyttysiä siis piisasi. 

Lauantaina illalla PK-tottista: huomasin että tämä on jäänyt aika lailla tokon varjoon, ei ole tullut luettua sääntökirjaakaan sitten BH-kokeen ja oli vähän epäselvää mitä mihinkin liikkeeseen oikeasti kuuluu. Otettiin seuraamista vähän kaaviota soveltaen, kontakti pysyi hyvin ja oli hauskaa katsella kun Pyry kirmasi kentän nurkasta nurkkaan ihanan narupallonsa kanssa.

Sitten liikkeestä maahan & luoksetulo ja viimeisenä eteenmeno niin että Pyry näki kun pallo vietiin. Edellisestä onkin taas aikaa, olisiko ollut hallissa kun viimeksi otettiin eteenmenoa... näitä liikkeitä on niin hirveästi että pitäisikö niistä tehdä ihan oikeasti joku viikkosuunnitelma... saisiko sellaisen aikaiseksi, ehkä lomalla sitten?

Paikkamakuussa Pyry oli vaihtanut asentoa, olisi kai pitänyt alkaa reagoida näihin vaihtoihin aikaisemmin kun niitä näköjään tulee nyt koko ajan.

Sunnuntai-iltana satoi aika reippaasti mutta saatiin kuitenkin kahden koirakon tokotreenit kasaan ja kivaahan se oli vaikka kastui... Sanna avusti luoksarin pysäytyksissä pitämällä Pyryä kiinni ja vähän hetsaamalla niin että saadaan vauhtia koiraan, muutama toisto ja lopetettiin heti kun tuli hyvä pysäys. Eli kun ohjaaja sai pallon lentämään samaan aikaan käskyn kanssa ja Pyrykin veti liinat kiinni reippaasta laukasta :)

Kokeilin miten maassaolo sujuisi jos laittaa namit tassujen eteen ja sujuihan se hienosti, ei minkäänlaista yritystä kellahtaa lonkalle. Pidensin aikaa ja välimatkaa eikä mitään ongelmaa.

Maanantaina tokoissa kyselin apua paikkamakuun ja kaukon sekä jäävän maahanmenon asentoon, kun lonkalle pyllähtäminen on nyt enemmän sääntö kuin poikkeus. Ensimmäinen neuvo oli fyssarilla käynti ja sehän meillä on jo varattuna torstaiksi. Sitten katsottiin miten saan myös sivusta ohjattua Pyryn namilla oikeaan asentoon, pieni askel eteenpäin vasemmalla jalalla ja nami riittävän kauaksi eteen niin ei pääse köllähtämään. Tosi hyvä neuvo, ei näitä itse keksi...

Puhuttiin myös kaukoista ja niiden aloittamisesta, ennakoiva merkki kannattaa häivyttää jossain vaiheessa mutta vihjesana on hyvä pitää mukana. Otettiin muutama kaukon aloitus ja Pyry teki yhden hienon seisomaannousun makuulta, tosin piti mennä istumaan... johtuuko nämä jostain jumeista.

Seuraaminen meni mukavasti, paitsi että Pyry jäi seisomaan jossain pysähdyksessä (alkoi huolestuttaa mahdolliset jumit entistä enemmän). Itse tein taas äkkipysäyksiä joista muutkin ovat huomauttaneet. Koira ei ehdi reagoida kunnolla, voisin ottaa ensin pienemmän askeleen ja sitten pysähtyä.

Paikkamakuu oli aivan erityisen levotonta, Pyry oli kääntyillyt eestaas lonkalta toiselle ja olikin ihan poikittain kun palasin piilosta. Nyt otetaan namit tassujen edessä monta seuraavaa niin että näen mitä tapahtuu ja pääsen korjaamaan pyllähdykset saman tien.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti