keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Lomalla

Miten onkaan niin vaikeaa saada itseään koneen ääreen lomalla... jotain lomatreeneistä voisi kirjata edes itselleen muistiin.

4.7. käytiin uudestaan fyssarilla, ei ollut enää isoja jumeja, jotain pientä jäykkyyttä vielä. 10 minuuttia vesikävelyä meni paljon paremmalla askelluksella kuin ekalla kerralla.

La 7.7. illalla piti olla tottistreenit mutta lopulta oltiin sitten yksin treenaamassa. Seuraaminen meni yllättävän hyvin, kontakti ei pysynyt ihan koko aikaa kun satoi aika lailla ja Pyryllä meni vettä silmiin! Hyvin yritti kuitenkin katsoa ylöspäin. Jäävissä seisominen ok mutta jäi istumaan ekalla maahan-käskyllä, toinen yritys ja puoli-istunta, korjasin molemmat mutta ei jääty hinkkaamaan liikettä tällä kertaa. 

Paikkamakuuta ensin makkarat tassujen edessä, sitten ruokakippo metrin päässä, 5 metrin päässä ja viimeisellä kerralla treeniliivin taskussa. Ei mitään kellahtamisaikomuksia :) kaukot 3 kertaa maahan-istu, kaikki hienoja ja nopeita istumaanpomppauksia.

Ma 9.7. illalla omatoimitokoryhmä. Ruutua, luoksarin pysäytyksiä Tanjan hetsatessa Pyryä. Yksi ongelma tuntuu olevan täällä ohjaajan päässä - tai siis kädessä - kun pallot lentää minne sattuu ja jos oikein yrittää heittää narupalloa narusta niin ei varmasti mene koiraa kohti vaan ihan taivaan tuuliin. Hetsaus onnistui siis hienosti mutta pysäytyskäsky ja pallo eivät osu koiran kohdalle ihan samaan aikaan.

Ti 10.7. aamuhakua lomalaisille ja vuorotyöläisille. Maasto oli aika haastava tällaiselle polvivammaiselle ja kun pohdin josko maalimiehet voisivat tuoda koiran keskilinjalle niin Tiina V ehdotti yliheittoja jotka sopivat meidän tilanteeseen tosi hyvin, ja muutenkin pitää opettaa Pyrylle suuntaamaan omaa kättäni kohti. Pyryhän ei tykkää huonoa jos saa muutaman lisänamin keskilinjalla. Tehtiin neljä suoraa pistoa ja meni oikein hienosti. Pyry meni aivan suoraan sinne mihin osoitin, tosin teki välillä isoja koukkauksia maaston takia mutta eikös nämä lasketa suoraan menemiseksi kuitenkin kun tähtäin on oikeassa paikassa?

Sitten vielä muutama esine niin että Pyry näki kun ne vietiin. Taisi olla ensin yksi ja sitten 2 kerrallaan ja hyvin löytyi.

Ke 11.7. perheen sisäiset tokotreenit illalla. Meinasi tulla oikein kunnon häiriötä kun pari "poikaa" tuli lennättämään jotain ihme ufokkia samalle kentälle. Vehje piti sellaista surinapörinää että Pyry ei saanut millään silmiään irti siitä. Meidän treenien onneksi lennokki ei pysynyt kovin pitkää aikaa kerrallaan ilmassa vaan sitä fiksailtiin aina vähän väliä. Luoksarin pysäytyksiä taas vaihteeksi, ja paikkamakuuta, kaukoja, seuraamista ja jääviä. Onneksi Pyry ei kyllästy vaikka näitä kuinka tahkotaan, palveluskoira tietää että pitää tehdä töitä palkan eteen :)

Pe 13.7. piti ottaa ilmaisuja kentällä mutta pikkufutaajat tulivat paikalle eikä Speedy kestä pallon potkimista joten mentiin tekemään esineet kirkolle. Pyry sai ensimmäisen kerran valmiiksi viedyt esineet ja kaksi takakulmissa ollutta hakikin hyvin, ei mitään epäselvyyttä mitä tässä lajissa tehdään :) tosi hienoa! Lähellä keskellä oli vanha inhokki uimalakki, ja sitä Pyry ei suostunut hakemaan, kävi kyllä alueen (ja vähän ulkopuoleltakin) tarkasti läpi, jos vaikka olisi löytynyt jotain muuta... Sitten lähti liikkeelle haluttomasti muutaman kerran eli tiesi kyllä missä uimalakki oli mutta ei olisi huvittanut hakea sitä. Tiina kävi nostamassa lakkia ja Pyry suostui hakemaan sen. Otettiin vielä yksi ylimääräinen että saatiin hyvä haku viimeiseksi, se oli taas helppo homma!

Yksi verijälki ajettiin 14.7. lauantaina, oli noin 550 m ja 18 tuntia vanha. Ei tarvinnut paljon korjailla, pysyin itse jäljellä ja annoin liinan pituuden verran eli 6 metriä Pyrylle työskentelytilaa. Jos Pyry meni väärään suuntaan niin pysähdyin ja koira etsi nopeasti oikean jäljen. Ajoittain mentiin kova veto päällä niin että piti vain keskittyä pysymään pystyssä, siitä Pyry ei hyvä kyllä häiriintynyt vaikka joutui välillä odottamaan että pääsin jonkun pusikon läpi - saan vain kiittää itseäni kun olin tehnyt sellaisen jäljen!  

Lauantai-iltana oli pk-tottista, jossa ensin ampumista seuraamisen ja paikkamakuun aikana. Pyry katseli tosi tarkkaavaisena Henkkaa kun paikkamakuun aikana ammuttiin mutta pysyi pakoillaan eikä muuten liikkunut tai reagoinut. Ei kuulemma pitäisi mennä kokeessa pisteitä jos koira muuttuu vakavan näköiseksi ;) (ohjaajan tulkinta koiran ilmeestä). Varsinaisessa paikkamakuussa Pyry pysyi jalkojensa päällä ryhdikkäästi eikä köllähdellyt lonkalle, kävin välillä palkkaamassa.

Sitten vähän lisää seuraamista, tupakoiva henkilöryhmä :D ja noutoa. Tiedän kyllä että pitäisi saada Pyryltä "kapulantappohyppy" pois, mutta kun pitäisi päästä pian avoimen tokokokeisiin niin ei huvittaisi saada koko liikettä umpisolmuun juuri nyt.

Lopuksi eteenmeno niin että Henkka lähti juoksemalla ohjaamaan Pyryä oikeaan suuntaan kun pallo oli viety salaa paikoilleen. Hetken päästä Pyry hoksasikin edessä keltaisen pallon ja toinen kerta meni jo hienosti.

Su 15.7. ilmaisu-mökkikylätreenit illalla. Tuli vähän kiire ja sadevarusteet jäi kotiin, olisipa olleet tarpeeseen. Muutama reipas sadekuuro ja olin ihan litimärkä. Pyry pääsi tositoimiin ekana ja etsi ihan tehokkaasti ukkoja erilaisista umpipiiloista. Kyllä se vissiin osaa nenäänsä käyttää... Ilmaisuissa vauhti on vaan aika verkkaista, koiraa pitäisi innostaa enemmän mutta eipä siellä vesisateessa tullut innostaminen ensimmäisenä mieleen.

Nina tokoissa 16.7. maanantaina otettiin ohjatun noudon alkeita eli vasen-oikea suuntia. Nameja kippoon merkin tasolle ja keskikapula oikealle paikalle. Ensin avustaja vei vain namit kippoon, seuraavassa vaiheessa vei ensin ja käveli sitten vielä toiselle puolelle. Pyry ei ottanut mitään suuntahäiriötä kävelystä vaan keskittyi namipuolelle.
Yhteispaikkamakuussa Pyry pysyi hienosti oikeassa asennossa, itse asiassa on yllättävän nopeasti oppinut uuden asennon. Nyt pitäisi alkaa mennä piiloon niin että itse näkee kuitenkin koiran ja pääsee korjaamaan heti.

Näiden lisäksi kaukoja kotipihalla, viimeisin ongelma siinä on toinen istumaannousu, johon tarvitaan nyt kaksi käskyä. Olenko sitten palkannut liian usein vain yhdestä hyvästä, höh.

Tänään aamupäivällä käytiin Toppelundin koirauimarannalla ja siinä lähellä olikin hieno nurmikenttä jossa otettiin luoksarin pysäytyksiä pallolla (Pyryn mielestä maailman parhaalla) ja kokeilin ihan huvikseni parin pallokerran jälkeen pysäytystä pelkällä käsimerkillä, ilman käskyä. Ja Pyry pysähtyi kuin seinään, olipa hienon näköistä :) Taisi onnistua jopa kaksi kertaa peräkkäin, sitten taas pallo peliin ja hetken päästä Pyry alkoi jo ennakoida pysähtymistä... joopa joo, pitäisi harjoitella mutta ei liikaa. Tämä puolipehmopallo on siitä hyvä että taisin osua useammankin kerran suoraan Pyryä kuonoon mutta se ei menoa haitannut :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti