sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tokoa puolikuntoisena

Parit hallitreenit on käyty flunssaköhimisen jatkumisesta huolimatta... Jääviin on nyt sitten palautettu ennakoiva merkki ja toistaiseksi treenattu vain istumista ja seisomista.

Viimeksi hallissa ei otettu ryhmäistumista ennen paikkamakuuta ja tarvitsin 3 käskyä että Pyry meni maahan... ihmettelin ensin että mikäs nyt on vikana mutta niin se koira vaan "tietää" mikä liike on tulossa eikä paljon kuuntele... meinasi varmaan että kun on monta koiraa rivissä niin ensin istutaan, sitten maataan ja sitten saa ruokaa :)

Otin väliin pari noutoa ilman spesiaalileluleikkiä ja Pyrylle piti antaa 2-3 käskyä että lähti hakemaan kapulaa, ensin meinasi lähteä, sitten stoppasi, onkohan tämä nyt siitä että on niin monta kertaa otettu vaan leluleikkiä ja kun ei ollut patukkaa kädessä niin ei tiennyt enää mikä liike oli kyseessä. Ai että kun toimivat liikkeet menee yhtäkkiä rikki :(


Perjantaina oli Ninan toko, saatiin yllärinä tuplavuoro :) olipa kiva kun on niin monta koulutuskertaa jäänyt väliin. Ensin esittelin kaukojen I-S loikan jossa koko koira pomppaa puoli metriä eteenpäin. Ohjeena palata vähäksi aikaa harjoituksissa taaksepäin niin että Pyry nousee vain takajalkojen varassa hieman ylöspäin. Olen varmaan palkannut vääristä liikkeistä, tuo loikkiminen on aika hirveän näköistä...

Sitten tunnari, ensin oman piilotus agiesteiden sekaan moneen paikkaan hämäävästi kumarrellen. Pyry etsi huolellisesti ja löytyihän se oma. Sitten oma samalle alueelle muiden kanssa, hyvin löytyi kun oli nenä auki. Tästä jatketaan piilottamalla oma (lumeen) aika lähelle muita kapuloita sivuun treenin aluksi muutaman kerran, ja sitten samalle alueelle muiden kanssa. Oman voi piilottaa myös muiden keskelle.

Hyppynoutoa käytiin läpi ylimääräisellä ajalla. Menohyppy kannattaa harjoitella (ilman paluuhyppyä) vinoon heitetyn lelun avulla, mielellään avustaja joka ottaa lelun pois mikäli koira tulee hyppäämättä. Paluuhyppyä varten koira jätetään kapula suussa odottamaan vinoon, kehu heti kun näkee että koira päättää hypätä eikä kiertää. Luovutusharjoitukset ihan erikseen, namilla avustaminen ensin oikeaan paikkaan ja sitten ilman namia, käsillä ohjaten. Luovutusasennon vinouteen voisi kokeilla limupulloa asetettuna niin että vinoon asentoon ei pääse kaatamatta pulloa, siitä voi sitten sanoa että mites nyt noin kävi, oho! Pitää muistaa ottaa myös normaaleja suoria hyppyjä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti