lauantai 2. maaliskuuta 2013

Ennakoidaan jääviä

Eilen Suskin tottiksessa kyseltiin neuvoa jääviin liikkeisiin, ne kun on vähän hitaita. Istuminen on aika ok silloin kun koira tietää että nyt olisi tarkoitus istua eli kun otetaan sama liike uudestaan. Ohje oli että ennakoivat merkit takaisin käyttöön, vaikka valittelin että sitten Pyry ennakoi kaikki ihan itsekseen :) mutta tiesin kyllä ennestäänkin että se on vain yksi vaihe oppimisessa.

Maahanmeno on aika hidas, istumisen kautta maahan, sitä pitäisi saada näyttävämmäksi eli nopeammaksi ihan perus-namilla-maahan-systeemillä. Mistäköhän voisi vuokrata apuohjaajan... Ei taida polvivammainen ihan kyetä noin nopeisiin kyykkimisiin, ainakaan montaa kertaa peräkkäin.

Seisomisessa Pyry otti 4 askelta käskyn jälkeen, tätä treenataan nyt siten että käännyn koiran eteen ettei pääse etenemään. Suskilla on kyllä mainio tapa selittää: koira ehkä luulee että tämä liike on "ota 4 askelta ja jää seisomaan" sitten mamma tulee ja antaa namin :D näinhän se on tainnut toimia. Kun ei ole yleensä kaveria katsomassa vieressä miten liike sujuu niin väärät suoritukset muuttuu normiksi.

Olin muuten tosi tyytyväinen Pyryn seuraamisvireeseen, piti hyvin kontaktin eikä yrittänyt haahuilla haistelemassa. Pysyi myös istumassa-seisomassa-maassa sen ajan kun kuuntelin ohjeita ja katsoa napitti että tuleeko sieltä lisää pihviä :) kouluttajakin kehui että hyvältä näytti, jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti