maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kakkoset ja nolla

Eipä ole kukaan päivitellyt blogia pitkään aikaan... tuntuu siltä että ollaan treenattu aika paljon mutta koko ajan on sellainen epämääräinen fiilis meneekö treenit hyvin vai ei. No koetuloksista päätellen ei ihan täydellisesti ainakaan.

Toinen mejäkoe oli oman kerhon järjestämä iltakoe 30.5. Olin ihan vakuuttunut että Pyry osaa yhtä hienosti kuin ensimmäiselläkin yrityksellä eli ykköstä hakemaan... Ilma oli kuuma vielä illallakin mutta Pyryn neliveto oli taas ihan hirveää... ensimmäisen kulman haisteli ok mutta jatkoi aivan suoraan. No ajattelin että rengastaa kulman taas taitavasti mutta ei... eteenpäin vaan hirveällä höngällä. En tajua miksi. Sitten pientä kaarrosta vasemmalle mutta oltiin jo kai aika kaukana jäljeltä joten tuomari palautti jäljelle ja hukka tuli, siinä meni ykköstulos. Loppumatka ihan hyvin jäljellä, AVO2 ja 38p. Seuraavana iltana vielä purkamaan jälki eli kolme iltaa hyttysten syötävänä (ja niitä oli PALJON) ja kakkostulos, siinä mielessä vähän harmitti mutta eihän näille mitään voi.

Tokoa on harjoiteltu paljon ja ajattelin käydä tarkistamassa osaamistilanteen livenä joten suunnattiin 5.6. iltakokeeseen Forssaan, meidän lempparikoekaupunkiin :) Paikkamakuu meni hyvin, tosin luulin että koira oli pysynyt tasan samassa asennossa koko ajan mutta siinä välissä oli jahdattu jotain lentävää öttiäistä oikein urakalla, hyvä ettei Pyry kellahtanut selälleen kerran kun yritti napata häirikön peffansa tienoilta :D

Ennen yksilöliikkeitä yritin pitää Pyryn pitkään autossa ettei ehdi pönöttää nakkeja odottamassa liian pitkää aikaa. Se onnistuikin vahingossa paremmin kuin hyvin koska edellinen kilpailija oli jäänyt pois joten päästiin kehään heti kun toin koiran paikalle. Liikkeet meni yllättävän hyvin, tuloslippulappu on vaan kadoksissa... Kaukoistakin tuli kai 6 kun Pyry sai puserrettua 4 vaihtoa, muistaakseni I-S-M-ei noussut seisomaan-I-M. Ruutu meni nollille, koira ei halunnut mennä ruutuun päinkään kun olin edellisenä päivänä ottanut oikein painostavan ruutuspesiaalitreenin, hyvä minä! Kävi moikkaamassa tuomaria ja juoksenteli sinne tänne enkä enää neljättä kertaa viitsinyt ruutua huudella kun liike oli jo nollattu. Sitten ehdinkin jo hetken haaveilla ykköstuloksesta mutta VOI2 sieltä tuli, 249p.

Hakukausi alkoi huhtikuun lopussa 2 päivän leirillä Räyskälässä, lumet oli juuri siihen mennessä sulaneet. Jouko oli ensimmäisen kerran ohjaamassa Pyryä maastossa ja kaikkien mielestä pärjäsi tosi hyvin, hieno alku ohjaajan uralle :) Hakutreeneissä on alettu käydä kesäkuusta alkaen 2 kertaa viikossa, toukokuussa oltiin kerran viikossa. Kesäkuussa oli pieni tauko kun Pyryn kannusanturassa oli palkeenkieli, anturan nahka oli kuoriutunut pois hakumetsässä. Nyt se on taas kunnossa ja meni ihan kotihoidolla ilman lääkityksiä. Tyhjiä on otettu yksi per hakukerta ja viimeksi kokeiltiin ilmaisua metsässä, ei mitään ongelmaa, irtorulla tuotiin nätisti ja näytölle mentiin niin että nippanappa perässä pysyi sanoi ohjaaja :) Sen verran olin onneksi järjissäni että suunniteltu 6 ilmaisua vaihtui tuohon yhteen onnistuneeseen, koska oli taas turhan kuuma koiralle. Ne treenitkin saatiin vain vaivoin kasaan kun suurin osa perui helteen takia.

Tottista on treenattu Suskin opastuksella, A-este vihdoin aloitettu eikä siinä sitten mitään ihmeellistä ollut, hyvinhän tuo Pyry kiipee ;) Hyppynoutoa on otettu parina kertana ja viimeksi saatiin oikein onnistunut viimeinen eestaas hyppy, ei vielä metristä mutta levennysputkien (tai mitä ne nyt ovat) avulla hyvät laakeat hypyt kumpaankin suuntaan. Viritykset meni heti aluksi vähän rikki kun Pyry hyppäsi niiden läpi, yritti vauhditonta hyppyä ihan esteen vierestä ja laskeutui mahalleen esteen päälle. Eipä siitä mitään traumoja tullut, uutta putkeen vaan :D Seuraaminen ja kontakti + henkilöryhmä oli yhden kerran teemana, oli kuulemma riittävän hyvä vire joten jatketaan sitten sillä tyylillä.

Ja sitten se nolla... tokon SM-joukkuekisat ei menneet meillä ihan putkeen mutta en ikinä olisi arvannut että missään kokeessa viisi liikettä nollaantuu. Yövyttiin edellinen yö Suonenjoella ei-niin-hyvässä hotellissa jossa oli aivan sikakuuma, ilma ei pienestä tuuletusikkunasta paljoa vaihtunut. Lauantaina Pyry oksensi aamiaisensa, olin sekoittanut piimää ja vähän lihaa aamupalaksi mutta se tuli ylös hetken päästä, en tiedä oliko kuumuus sitten syynä. Koko päivä yritettiin pitää koira varjossa kasteltuna viilennysmantteli päällä mutta kovin kuuma oli silti, eikä itselläkään mitenkään loistava olo.

Klo 10 maissa paikkamakuu oli hieno (10) ja liikkumiset ilman hihnaa ennen ja jälkeen meni oikein mallikkaasti, Pyry ei rynnännyt loppupalkalle vaan kulki nätisti lähellä.

Sitten piiitkä odotus ja vihdoin oma vuoro joskus 13:30 aikaan... Seuraaminen (9) oli oikein hienoa, perusasennot oli ainakin pääosin suorat ja kontakti pysyi hyvin. Piste meni varmaan askelsiirtymistä vasemmalle ja taakse kun Pyry pomppi niissä jalkaani päin. Siihen koiran puhti sitten lopahtikin...

Nolliksi meni luoksetulo (ei pysähtynyt vaan käveli hitaasti toiselle tötsälle), hyppynouto (ei jaksanut hypätä vaan käveli paluussa esteen ohi), liikkeestä istuminen (meni maahan), ruutu (lähti liikkeelle juuri ennen toista käännöstäni) ja kaukot (eteni kai yli oman mittansa). Tunnarista tuli 5, Pyry jäi seisomaan oman kanssa parin metrin päähän minusta, odotin kyllä jonkin aikaa mutta viimein oli pakko sanoa "tuo" ja toikin sitten kapulan, jep.
Metallinoudosta 7, ei ole oikein muistikuvaa mikä siinä meni pieleen. No liikkuminen ainakin oli lähempänä kävelyä kuin ravia kaikissa liikkeissä seuraamisen jälkeen.

Jälkimmäisen kehän tuomari hymyili lopuksi osanottavasti että "ei ollut oikein teidän päivänne tänään". Molemmilta tuomareilta yleisvaikutelma 6, jouduin huhuilemaan Pyryä vähän väliä että voisitko tulla tännepäin kun meillä olisi vielä töitä täällä... Siis VOI0 ja huimat 116p. Seuraavaksi iltakoe ;) elokuussa, täytyy vähän treenata tässä välissä ja miettiä kannattaako meidän enää ilmoittautua kesällä päiväkokeisiin, säätä kun ei etukäteen voi tietää.

Heti kun saatiin kilpailukirja takaisin niin äkkiä uittamaan koiraa - ja kyllä se uinti ohjaajallekin maistui. Ihanan viileää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti