tiistai 9. heinäkuuta 2013

Viikon saldo tottista, tokoa ja hakua

Viime viikon tiistaina Suskin tottiksessa otettiin taas hyppynoutoa kun pk-estettä ei vielä kotona ole enkä ole ehtinyt omatoimitreeneihin. Laajennussarja paikoilleen ja tällä kertaa saatiin hyviä hyppyjä eestaas, ohjaajakin muisti mitä piti tehdä. Suski siirtyi ihan kapulan viereen estämään kapulalla leikkimistä. Pyry kävi yllättävänkin lämpöisenä ja yritti varastaa patukkaa moneen kertaan kainalosta. En sanonut siitä mitään, otin vaan patukan pois, hyvä että alkaa löytyä hauvasta vähän röyhkeyttäkin. Ekat hypyt otettiin noin 80cm korkeudelta ja sitten laskettiin puoleen metriin että saadaan lisää toistoja ja tekniikkaa kuntoon laakeita hyppyjä varten. Kannattaisi harjoitella useamminkin suositteli Suski... (Ai jaa!)

Torstaina Pyry ontui aika voimakkaasti iltapäivällä, ei siis menty hakutreeneihin. Mitä lie tullut aamulenkillä juostessa, mutta onneksi meni ohi perjantaiaamuun mennessä.

Maanantaina mentiin koulun kentälle ajoissa että saatiin paikkamakuu Hipun kanssa. Pyry nousi seisomaan ennen kuin ehdin näkösuojaan, eipä ole sellaistakaan ennen sattunut. Kävin käskemässä takaisin maahan ja tullessa palkkasin ensin maahan. Harjoiteltiin myös kontaktia kun Hippu teki luoksarin pysäytyksiä ja eteenmenon.

Ninan kanssa otettiin ensin tunnaria kun siitä on tullut todella hidas ja ei-yhtään-hauska liike :( Oma piilotettiin yksinään nurmikkoon, matka oli normaalia pidempi ja hetsasin Pyryä koko viemisen ajan. Koira lähtikin vauhdilla ja toisella kertaa tuli jopa laukalla takaisin, vau! Olin mennyt itse kyykkyyn palkkaamaan, on kuulemma koiralle helpompi tulla luokse kun silloin ihminen ei ole niin painostava kuin seisoessaan. Näitä kokeiltiin pihatokoissa tänään, vauhti oli kyllä paljon parempi ja kerran taas laukka takaisinpäin :)

Loppuaika juteltiin koekäytöksestä, liikkeiden välien harjoittelusta ja hallinnasta. Ihan ahaaelämyksenä tuli se, että kun liikkeiden välejä treenataan niin hyvästä suorituksesta pitäisi palkata... Jaa, olen tainnut käyttää "lähellä"-käskyä aina ilman minkäänlaista palkkaa... Kaikista muista käskyistä poiketen sitä pitää vaan totella eikä siitä ikinä hyödy mitään! Mikäköhän logiikka siinä on... Ehkä se on peräisin hakutreeneistä joissa se toimiikin jollain lailla kun Pyry on yli-innokas hakemaan ukkoja mutta tokossa jos vire on valmiiksi melko matala niin eihän se varmaan hirveästi kiinnosta. Seurauksena kehässä ympäriinsä haahuileva koira ja nolo ohjaaja joka yrittää saada koiran hallintaan. Toinen juttu josta puhuttiin oli ihan perushallinta, käskyistä pitäisi pitää kiinni. Tässä olen jotenkin oudosti päätellyt että jos/kun koira tekee liikkeet hitaasti niin ei sitä voi niin kovasti käskeä ettei sille tule vielä pahempi mieli... joopa joo, liikkeisiin saa enemmän virtaa hetsaamalla ja käskyistä kannattaisi pitää kiinni jos haluaa että koira tottelee. Tätä en ole varmaan ikinä kuullutkaan. Kannattaa käydä koulutuksissa :)

Eilen oltiin hakutreeneissä. Pyryllä 4 ukkoa, joista toisena ilmaisu. Fiksu maalimies muisti  kertoa miten rullan haku sujui kun en itse huomannut kysyä, kuten en muuten kysynyt viime kerrallakaan, höhlä minä. Pyry oli siis ottanut irtorullan ja ottanut muutaman askeleen ja pysähtynyt, sitten taas vähän eteenpäin ja katsonut vielä kerran että saisiko sen safkan kuitenkin heti. Näytölle lähtö hyvä, vähän vaan ohjaajalla oli vaikeuksia pysyä perässä alamäessä jossa oli kaatuneita puunrunkoja. Heh, olipa terävästi valittu paikka näytölle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti