lauantai 8. syyskuuta 2012

Tokoa tokoa

Treenit on taas aloitettu ja avoimen viimeinen ykkönen kiiluu silmissä... Ollaan otettu seuraamista ja käännöksiä, jääviä ehkä yksi tai korkeintaan kaksi per harjoituskerta, tunnaria aina välillä, ja luoksarin pysäytystä niin paljon kun sielu sietää tai siis koira kestää - ennen kuin alkaa ennakoimaan. No aina ei ole lopetettu ajoissa ja kyllä niitä ennakointeja vaan tulee. Pyry tuntuu nyt kuitenkin ymmärtävän että tarkoitus olisi pysähtyä eikä hipsutella ohjaajan luo. Saas nähdä mitä kokeessa tapahtuu!

Perusasennot on parantuneet, ovat ainakin omasta mielestäni suorempia kuin ennen tai ainakaan jokaista ei tarvitse korjata... Vasemmalle käännöksessä Pyry ei enää törmää jalkaani tai ainakaan silloin kun treenataan kaksistaan. Silloin kun liikettä esittelee muille niin saattaa törmätä :) Jäävät on olleet pitkään ok, niitä ei hinkata mutta pidetään mielessä. 

Takapään hallintaa on myös treenattu, vasemmalle pyöriminen on alkanut sujua pikku hiljaa. Onhan siinä vielä tekemistä mutta hyvä alku. 

Tokopäivässä lauantaina kaikki meni aika lailla poskelleen, Pyry oli kuin tunnaria ei olisi ikinä nähnytkään, nappasi joka kerta ensimmäisen kapulan joka eteen sattui... Viimein saatiin ohje tehdä ihan uudella tavalla, nakkeja tunnareiden seassa että saadaan koiran nenä auki.

Oli pakko testata itsekseen vielä vanhaa systeemiä kun on toiminut tähän asti. Sunnuntaina otin ensin 3 kertaa saman oman hakua pitkästä heinikosta niin että Pyry joutui etsimään pitkään, sitten kolme kertaa aina uudella omalla muiden kapuloiden seasta ja Pyry toi joka kerran oikean eikä edes yrittänyt nostaa muita. Käsissä oli kyllä grillimakkaran hajua.
 
Tiistaina testasin vähemmän haisevilla käsillä ja ensimmäinen heinikossa oli vahingossa liian helppo, löytyi heti (ihan niin kuin tokopäivässä). Sen jälkeen Pyry ei löytänyt uutta omaa muiden joukosta. Seuraavan piilotin kunnolla heinikkoon ja sitten laitoin reilut 10 kapulaa ryhmään, josta Pyry haki kaksi kertaa uuden oman taas ihan sujuvasti. 

Häiriköin vielä tokopäivän vetäjää meilillä kun halusin varmistua että voidaanko jatkaa vanhalla systeemillä, ja oli ok, huh :) 

Esittelin myös meidän hienoa seuraamista Sirkelle tokopäivänä ja sain palautetta että täyskäännöksiin mennessä ei kannata hidastaa... jaa että hidastan vai... hyvä että ulkopuolinen huomaa mitä itse ei näe. Olin koko ajan ollut vaan tyytyväinen että opettelin käännösten askeleet uusiksi kevään tokopäivässä saadun opin perusteella! 

Hyppyä on otettu aika vähän, muutama vauhtihyppy kerrallaan niin että pallo lentää kun Pyry on esteen päällä lennossa. Ehkä pitäisi ottaa niitä enemmän, tokopäivänä Pyry hyppäsi niin lähelle estettä ja ehti ajautua varmaan metrin sivusuunnassa esteen viereen (aivan esteen tasolle) ennen istumista että paluuhyppy olisi ollut kai mahdoton, enkä edes yrittänyt käskyttää hyppyä.

Njaah, jos sen koularin nyt pian saisi niin sitten voitais keskittyä kevääseen saakka vaan reenaamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti