perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tässä se nyt sitten on

Meidän reenikaveri Senni eli koirakko Monni on jonkin aikaa painostanut blogin tekoon ja nyt en enää kestänyt vaan oli pakko purskauttaa ajatukset esille. Vieläkö olet sitä mieltä että näitä joku haluaa lukea ;)

Maanantaina oltiin Sirken vetämässä tokopäivässä, jossa saatiin hyviä neuvoja mihin kannattaisi keskittyä treeneissä, että kokeissa sitten sujuisi paremmin. Miten sitä itse onkaan onnistunut analysoimaan tilanteen "meillä on tälläinen ongelma" ja vika onkin jossain ihan muualla. Sitten kun saa neuvoja niin tulee vähän deja vu -fiilis että "ehkä joku on jo tämän joskus kertonutkin" mutta kun pieni pää :) ei pysty prosessoimaan kaikkea kuulemaansa tai ei ainakaan muista. Että kenenkään ei tartte kommentoida mitään "mä olen sulle ton jo sanonut" ;) kyllä mä tiedän sen!

No joka tapauksessa: olin ajatellut että olen hetsannut Pyryä liikaa treeneissä/kokeessa silloin kun se hakkaa jalkaani vasten ja vasemmalle kääntyminen on aika vaivalloista kun koira on edessä pomppimassa. Ratkaisuehdotuksena oli että palkkaisin vasemmalta puolelta ettei odota palloa oikeasta kädestä ja että Pyry tarvitsee takapään käyttötreeniä, koska se vasemmalle kääntyessä lähes pysähtyy ja odottaa että käännyn, sitten jatketaan matkaa. Minähän näen vain sen etupään ja mielikuvitus hoitaa loput... ja tehtiin me 1-2 takapäätreeniä á 2 minuuttia joskus vuosi sitten, eivät sitten riittäneet, höh. Eli vire on tokoon sopiva kunhan muuta vähän korjataan.

Tunnariin saatiin hyvä harjoitusmalli, toivottavasti lumi pysyy vielä pitkään maassa, no ei vaiskaan, mutta on siihen helppo piilottaa kapula. Paitsi kun fiksuna ihmisenä kaivelee jäistä lunta paljailla käsillä ja sitten ihmettelee että mistä sitä verta nyt tulee... haistaapa koira paremmin.

Tein jotain muitakin muistiinpanoja mutta eivät ole nyt tässä, täytyy palata asiaan jos niissä on jotain järkeä.

Vaikka kaikki meitä kouluttaneet koiraihmiset ovat olleet kaikki mukavia tyyppejä, niin Sirken tyyli on kyllä sellainen että ei tule yhtään tyhmä fiilis kun esittelee juuri näitä omia analyysejään ja sitten huomaa että metsässä ollaan :) ja syvällä. Onhan Henkka tuota Sirkeä loistotyypiksi mainostanutkin ja aivan oikeassa on! Lisäksi Sirke vielä tietää tasan tarkkaan mistä puhuu ja osaa vastata fiksusti ja kannustavasti kun aloittelija yrittää vielä "mutku mä ajattelin..."

Työmatkalla tässä kärvistelen ja mieli tekisi treenaamaan mutta pitää odottaa maanantaihin asti. No henkinen treeni on puoli ruokaa... onkohan Pyry samaa mieltä.

1 kommentti: