torstai 19. huhtikuuta 2012

Jännitystä eilen Hausjärvellä

TK1 on nyt sitten hanskassa, ja jännitystä piisasi niin että huh huh... Tuomarin Ossi Harjulan sanoin "vahva ykkönen" ison virnistyksen säestyksellä eli 161 pistettä :D

Luoksepäästävyys (10) ja paikkamakuu (10) meni hyvin, ei mitään ihmeellistä. Kytkettynä seuraaminen (8,5) on aina vähän heikompaa kuin vapaana (9), mutta ihan ok molemmat, vähän alkoi Pyryn tarkkaavaisuus hyytyä vapaan seuraamisen lopussa.

Kävin muuten Sirken tokopäivän innoittamana ensimmäistä kertaa ikinä treenaamassa käännöksiä itsekseni kentällä tiistai-iltana ja vaihdoin myös täyskäännöksen niin että käännyn itse oikealle. No ihan samat pisteet seuraamisesta tuli kuin aikaisemmissakin kisoissa ja edelleen pysähdyn liian nopeasti, jos menisi ihan vähän hitaammin niin Pyryn olisi helpompi reagoida.

Sitten ne jäävät... Pyry ennakoi taas maahanmenoa, noin 7-8 askeleen jälkeen alkoi hidastella, katsoin olkani yli että missä se koira luuraa ja Pyry kipaisi taas sivulle ilman että piti antaa uutta seuraamiskäskyä, sitten käsky maahan ja se meni ok. 8

Seisomaan jäämistä on tahkottu nyt kuukausia (ainakin siltä tuntuu), ja se sujuu nykyää aina ihan hyvin, Pyry ottaa kyllä muutaman askeleen mutta tietää mitä seisominen on, siis treeneissä. No nyt ei tullut mieleen, meni tuomarin mukaan ihan epäroimättä suoraan maahan. Eli nolla siitä. Taas. Ehkä Pyry päätteli että otetaan maahanmeno heti uudestaan kun ei mennyt ihan oikein, no joka tapauksessa ei kuunnellut.

Luoksetulossa alkaa olla uutta ongelmaa, tällä kertaa Pyry tuli eteeni vasemmalle noin 45 asteen kulmaan, meni sitten minut kiertäen sivulle suht ok. 8

Hyppy on ollut pitkään varma ja nytkin meni hyvin, tosin Pyry vähän haisteli estettä kun odotin että saan käskyn mennä koiran luo. 9,5

Kokonaisvaikutus 9, tuomari myös kommentoi että perusasennot ei ole ihan suoria.

Pikamatikalla olin ihan varma että ykköstä ei saada kun seisominen jäi nollille, joten iloinen yllätys tuo 161 oli sitten kun se selvisi.

Kisattiin muuten numerolla 1 joten ei tarvinnut pitkään odotella, paitsi sitten kilpailukirjaa takaisin ja lopputuloksia, oltiin lopulta sijalla 4. Pyry olisi ollut innolla menossa takaisin kisaamaan, pompahti autossa heti pystyyn aina kun avattiin ovia ja tsuumaili ikkunasta ulos vaikka yleensä vaan nukkuu autossa.

Mitä nyt sitten pitäisi treenata? Vain hyppy on ollut varma ja sekin pitää vaihtaa avoimen hyppyyn eli uusiksi ja kaikissa muissa liikkeissä on jotain ongelmaa, hmmm. Paikkamakuu on ollut sinänsä alokasluokkaan hyvä, mutta Pyry lähinnä loikoilee, katselee ympärilleen, vähän haistelee ilmaa, joskus vaihtaa etutassun alleen koukkuun eli jotain sillekin pitäisi tehdä.

Onneksi alkaa Ninan tokotreenit jo ensi maanantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti