lauantai 7. maaliskuuta 2015

28.2. EVL1

Edellisen päivityksen tunnelmat oli hiukan epätoivoiset mutta kuukausi ahkeraa treeniä auttoi aika lailla. Harjoiteltiin Pyryn juoksujen aikana 2-4 kertaa viikossa toisessa hallissa, jossa sallitaan juoksunartut ja juoksujen jälkeen viimeinen viikko ennen koetta joka päivä kotihallissa, jossa kokeet myös pidettiin. Saatiin treenikaveri lähes joka kerralle liikkuroimaan noin puoli tuntia ja ohjelmassa oli lähinnä ohjattu nouto, joka oli aluksi kovin vaikeaa liikkurin kanssa mutta lähti sitten sujumaan. Myös ruutua harjoiteltiin liikkuroituna ettei tule ruudusta karkaamista ennen sivulle-käskyä.

Perjantaina kenraaliharjoituksessa otin kaikki paitsi ryhmäliikkeet ja se meni niin hyvin että tuli aika optimistinen fiilis kokeen suhteen. Pyry osaa liikkeet kunhan ohjaajan jännitys ei haittaisi suoritusta...

Koe menikin sitten paremmin kuin hyvin, heti ensimmäisellä yrityksellä EVL1 287p! Wuhuu!! Neljän koiran luokassa luokkavoitto. Tuomarina Harri Laisi.

Noutojen luovutuksia en ollut harjoitellut paljoakaan, vauhtipalkkaa enimmäkseen että koira pysyy laukalla takaisintullessa. Muutaman luovutustreenin olin ottanut erikseen ja ajattelin että saas nähdä yletänkö kapulaan :) mutta ehkä vähän yllättäen luovutusasennot oli suht lähellä ja suht suoria, metallinoudossa lähes ihannepaikalla.

Istuminen 9,5 - jätin koiran vinoon...
Paikkamakuu 10 - hienosti sfinksiasennossa!
Seuraaminen 8 - käänsin itse kuulemma hartialinjaa liian voimakkaasti sivuaskelissa... joo tiedän, askelissa vasemmalle teen juuri niin etten astuisi koiran tassulle. Pyry teki ylimääräisen pyörähdyksen minun ympäri viimeisessä pysähdyksessä ja taisi edistää jonkin verran alussa.
Zeta 9 - istuminen oli hiukan hidas, mutta asennot kaikki oikein, huh!
Luoksetulo 9 - seisomisessa askelia
Ruutu 9 - annoin varmuuden vuoksi toisen ruutu-käskyn koska en ollut ihan varma oliko Pyry liian edessä ruudussa, muuten oikein hyvä
Ohjattu nouto 7,5 - merkki jäi bongaamatta, Pyry lähti suoraan kapulalle. Pari ylimääräistä ohjauskäskyä, joilla koira nippa nappa merkin 2 metrin säteen sisälle, sitten käsky oikealle kapulalle ja loppuliike niin kuin pitääkin. Pisteitä ihan mukavasti ja tärkeintä ettei mennyt nollille.
Metallinouto 10 - olipas hieno koko liike, harmi että poistuu uusissa säännöissä.
Tunnari 9 - vanha tyyli, kapulat haisteltiin muutamaan kertaan eestaas, näin kyllä heti mikä oli oma ja sen Pyry sitten toikin.
Kaukot 9 - seisomisessa jäi takajalat vähän koukkuun, ei tosiaan edennyt yhtään mutta saisi nostaa peffan kunnolla ylös. Seiso-istu takajalat taisi liikkua.

En tiedä kuvittelenko vai tunnistaako Pyry jo koetilanteen. Nakkeja on tarjolla joka välissä jolloin ei olla kehässä ja normitreeneissä niitä ei saa. Vai onko syynä se että Pyry on palveluskoira joka tekee parhaansa jos liikkeet on vaan opetettu kunnolla. Itsekin olen nykyään rauhallisempi ja muistan antaa vihjesanat ja ennakoivat merkit samalla tavalla kuin treeneissä. Joka tapauksessa 8 liikettä putkeen ilman palkkaa ei ole ongelma, vire pysyy hyvänä ja koira liikkeestä toiseen skarppina! Pyry on niin ihana ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti