lauantai 10. toukokuuta 2014

HK1 Pyry

Ollaan treenattu paljonkin viime viikkoina, mutta vähemmän on tullut kirjoiteltua treeneistä... Pk-tottis ja haku ovat olleet päärooleissa, vähän tokoa lisäksi silloin tällöin.

Tänään mitattiin onko treenit ovat tuottaneet tulosta ja HK1 268p (156/28/84) tyydyttää ihan täysin, kaikki meni tämänhetkisen osaamisen tasolla melko lailla nappiin :) Hyvä Pyry!

Tottis
Yritin ajoittaa virittelyn mahdollisimman viime hetkeen ja kai siinä onnistuinkin. Tuomarin tervehtimiseen en saanut Pyryä oikein hallintaan, se vaan haisteli ja veti sinne sun tänne. Päästiin ensin suorittamaan liikkeet, sitä olinkin toivonut. Seuraamisessa Pyry edisti ekalla suoralla melkein puoli metriä, odotti selvästi pallopalkkaa eli nyt pitäisi parantaa virittelyn lisäksi hallintaa... Paikka parani jokaisessa käännöksessä, sitä mukaa myös vire laski... Hmmmm... Meinasin unohtaa koko henkilöryhmän kun sitä ei ole harjoiteltu ollenkaan, ja siinä sitten hätäinen päätös ketä lähden kiertämään. Tästä hyvä. 

Jäävät meni mielestäni ihan kivasti, muistin ennakoivan merkin istumiseen mutta tuomarin mukaan olisi saanut olla nopeampi istuminen. Maahanmeno ja luoksetulo myös ok, olisiko nämä olleet erittäin hyviä.

Nouto ok, laukka menomatkalla ja paluussa taas vaihto raville lopussa. Hyppynoudossa Pyry osui esteeseen molempiin suuntiin mutta ei ollut lähelläkään esteen kaatamista. Kapulan luovutukset vähän liian kaukana ja hieman vasemmalla puolella mutta siitä tuomari ei huomauttanut. Sanoi että koira odottaa edessä hyvin rauhallisena ja niinhän se odottaakin eikä pureskele kapulaa. 

Aloin heti hypyn jälkeen virittää Pyryä A-esteelle (kiipee kiipee) ja sehän meinasi karata kiipeämään :) siinä sitten kuiskailin jotain "Pyryyyy täällä täällä", en muistaakseni kieltänyt kuitenkaan. Tuomari oli esteen takana kirjoittamassa edellisen liikkeen arvostelua eikä kai huomannut meidän sählinkiä. Eka heitto osui esteen reunaan ja putosi esteen viereen. Pyysin lupaa uusia ja seuraava lensi sitten riittävän korkealle ja kauas. Pyry kiersi esteen mennessä, meni hetki ennenkuin muistin huutaa "tuo" ja sitten hirveä jännitys mistä koira ilmestyisi... Luulin jo että kiertää takaisinkin mutta sieltä A:n harjalta se Pyryn pää ilmestyi, jesss! Olipa onnellinen fiilis :) A-este siis arvosanalla puutteellinen mutta tuomarin mukaan ei muuta huomautettavaa kuin esteen kierto toiseen suuntaan. 

Eteenmenoon virittelin taas kunnolla kun tuomari kirjoitteli papereitaan. Seuraaminen oli hyvä ja Pyry lähti aika täysillä laukkaa eteen, eteni samaa vauhtia kunnes maahan ekasta käskystä. Oli kyllä näyttävän näköinen suoritus. Tästä erinomainen. 

Paikkamakuu vielä ja siitäkin erinomainen. Pyry oli pönöttänyt nätisti sfinksiasennossa. Pisteitä tottiksesta 84 ja helpotuksen huokaus :D

Loput kisasta onkin kavereiden kertomaa kun Joukolla ei ollut tapahtumista paljoakaan muistikuvia. 

Eka piilo, joka oli umppari, olisi ollut vasemmassa etukulmassa. Pyry oli lähtenyt ekalla lähetyksellä keskilinjaa eteenpäin, Jouko kutsui takaisin ja toisella oli kääntynyt 20 metrin kohdalla etenemään. Samaa reittiä oli mennyt kolme 3-luokan koiraa ja kaikilta jäi se ukko löytymättä. Sitten Pyry oli tehnyt 3-4 pistoa molemmille puolille ja loput kaksi ukkoa löytyi jostain 80-90 metrin kohdalta molemmilta puolilta. Kovasti oli Pyry tehnyt töitä, sahannut eestaas jokaisella pistolla. Ilma oli aivan tyyni.

Esineissä Pyry oli mennyt yhden esineen yli ensin pitkittäin aluetta ja sitten toisen yli poikittain, eikä mitään reaktiota. Oli tutkinut alueen hyvin kyllä läpi. Onneksi nosti sitten kolmannen. 28 p

Tulos 268 jäi 2 pistettä ykköstuloksesta mutta sillä ei ole tässä vaiheessa väliä, koulari tuli ja seuraava koe on kakkosluokassa kuukauden kuluttua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti