tiistai 3. joulukuuta 2013

Tokoillaan

Note to myself: kyllä ne hanskat kannattaisi olla kädessä kun riehuttaa koiraa... Ihan niin kuin kesällä kannattaisi pitää pitkähihaista paitaa ja pitkiä housuja mutta kun ei aina muista tai jaksa vaihtaa! Onneksi ei tarvitse mennä kättelemään pressaa Tampereelle :D Joku pikku rotviineri pikkaisen läpsäisi tassulla kun tavoiteltiin samaa palloa tokotreeneissä ja tuli aika makee naarmu kädenselkään.

Viime viikolla oltiin keskiviikkona yksin treenaamassa, torstaina puolen tunnin ryhmähallivuorolla ja perjantaina Ninan valmennuksessa. Yksinämme harjoiteltiin ohjattua, merkkiä ja metallinoutoa vinoilla heitoilla (mun bravuuri ihan normaalistikin). Palkkasin patukalla vauhdista kun Pyry ponnisti paluuhyppyyn, ei yrittänyt kertaakaan kiertää estettä vaikka näkyi kyllä että vähän mietti hyppääkö vai tuleeko suoraan. Ryhmätreeneissä menin ekan kerran piiloon istumisen ajaksi ja hienosti Pyry pysyi istumassa. Ollaanhan me istumista aikaisemminkin jo harjoiteltu mutta se jäi tauolle kun alettiin kisata voittajassa. On ollut niin vähän näitä useamman koirakon treenejä ettei uskalla kehittää niissä mitään virheitä, vaikka tietysti pitäisi.

Esittelin Ninalle meidän ohjatun "ongelman" että toinen pallo on kivempi (samanlaisista vihreistä geelipalloista...) ja Pyry pyrkii hakemaan sen heti kun olen vapauttanut toisen pallon luona. Mitään ongelmaa ei tietenkään siinä tullut esiin vaan molemmat pallot kelpasivat leikittäväksi samalla tavalla. Jos pallojen kanssa ei pariin kertaan ole mitään ongelmia niin seuraavaksi alan viedä pallot kävellen paikoilleen, ensimmäisenä aina noudettava pallo. Siinä olisi hyvä käyttää apparia jos mahdollista mutta yksinkin voi tehdä. Pallo pitäisi myös tuoda minulle eikä lähteä suoraan riehumaan ympäri kenttää, että olisi enemmän kapulan noutoa muistuttava harjoitus. Sen jälkeen otettiin liikkuroitua seuraamista joka meni melko kivasti. Pyryn kontakti pysyi hyvin ja se mitä pitää alkaa oikeasti nyt harjoittelemaan on perusasento täyskäännös/oikealle käännös+pysähdys jälkeen. Melkein ainahan se on vinoksi mennyt ja kesällä imutin jonkin verran paikoillaan oikealle käännöksiä mutta ei sillä mitään suurempaa vaikutusta ole ollut. Kun asiaa vähän aikaa pohdittiin ja testattiin niin todettiin että paras korjauskeino on antaa ylimääräinen sivu-käsky heti käännöksen jälkeen. Se on itse asiassa toiminut hyvin jo aiemminkin kun harjoiteltiin askelsiirtymiä sivulle.

Käytiin hallilla tänään keskenämme ja oli oikein hyvän mielen treenit. Ensin valmiiksi tehty ruutu+alusta, sitten Pyry halliin sisään, virittelysanat ja seisomaan, käsky ja sehän lähti kuin ohjus! Seuraavat pari ilman alustaa, ekalla syöksyi taakse oikealle paikalle ja toisen jäi vähän eteen mutta korjasi itse nopeasti kun en sanonut mitään. Sitten suunnan vaihto ja alusta taas paikoilleen. Nyt täytyisi muistaa ottaa alusta aina välillä pois, on ollut koko ajan paikoillaan sen jälkeen kun aloin laittaa Pyryn ennen lähetystä seisomaan itseäni vastapäätä. Etäisyys meillä on nyt jotain 6-7 metrin luokkaa.

Ohjattua tehtiin palloja heittämällä ja muistin laittaa myös keskikapulan paikoilleen. Kutsuin Pyryä kun oli ottamassa palloa, toi sen minulle käskystä nätisti ja sai heti takaisin. Nyt se toinen geelipalloista houkutteli taas enemmän, mutta vasta sen jälkeen kun olin jo saanut haettavaksi tarkoitetun pallon ja vapauttanut leikkimään. 

Otin vihdoin takapalkan ekan kerran ikinä käyttöön kun oli muutama lihapulla jääkaapissa ja ajattelin josko tällä systeemillä saisi luoksarin pysäytykset valumattomiksi. No ei ihan täysin vielä mutta optimistin vaaleanpunaisten lasien läpi näytti ihan hyvältä 8-) Täytyy jatkaa vaan ja katsoa josko se alkaisi toimia. Yksittäisistä liikkeistä luoksaria on harjoiteltu määrällisesti aika vähän ellei kaikkein vähiten. Kun se ei oikein toimi niin sitä on ikävä treenata... Jepjep taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti